Katona Klári – Közelség est

Our New Office

Katona Klári Közelség című könyvével új fejezetet nyitott életében. Gondolatiságában, felvetéseiben is különleges szövegeiből tárul elénk írói világa. Ezen az esten írásai saját előadásában válnak a miénkké is. A zenét lüktetésében magában hordozó soraihoz Fekete-Kovács Kornél, Gőz László és ifj. Kurtág György improvizatív hangszerjátékkal kapcsolódik.

Katona Klári legendássá lett dalaihoz, személyéhez generációk kötődnek. Azon kevesek közül való, akik - érzékeny, gondolkodó emberként - az évtizedek haladtával új utakat keresnek. Amikor a fesztiváldíjak, elismerések, kitüntetések után lemezre énekelte saját zenéit, dalszövegeit, azt írták róla: új zenés költő született. A Közelség méltó folytatása gazdag életútjának. Könyvének lapjain az élet, a mindennapok, a férfi-nő kapcsolat, az érzelmek, a vágyott lét, az apró csodák világába vezet bennünket, azok felfedezésére hív.

MÜPA - március 13.  •   vasárnap  •  20:00  

Ezen az ünnepi hangulatú esten a történetmesélés új dimenziókba kerül. A szavakba foglalt gondolatiság a zene nyelvén érkező válaszokkal, reflexiókkal gazdagodik. Zenei elemek, hangeffektusok hozzáadásával teljesítik ki az alaphangszert, az emberi hangot megszólaltató Katona Klári előadását.

„Ami naponta közel kerül hozzánk, az sodor el talán bennünket leginkább egymástól.
Mintha attól tartanánk, hogy a közelkerülésben elveszünk. Az igazi közelség más. Vágyott, befogadó. Az átélésével gazdagságot kínáló bizalmi állapot” - írja.

Ezért üzeni minden eddigi, mostani és majdani megnyilvánulása a Közelség csodájának megélhető mivoltát, reményt adó erejét.

 

Közreműködők:
Gőz László - basszustrombita, harsona, csiga, waterphone
Fekete-Kovács Kornél - trombita, szárnykürt, elektronika
Ifj. Kurtág György - billentyűs hangszerek, elektronika

 

További információ az estről: https://www.mupa.hu/program/vilagzene-jazz-konnyuzene/katona-klari-kozelseg-2022-03-13_20-00-fesztivalszinhaz